thomas-pichler

Weingut Thomas Pichler uit Kaltern, Süd-Tirol

Kaltern

Wijn en water, van beide is er genoeg in Kaltern. De Süd-Tiroler wijnen zijn nauw verbonden met deze plaats. Het Kalternmeer glinstert verleidelijk in de ochtendzon, klaar om de eerste zwemmers te inspireren met zijn aangename watertemperatuur. Het grootste en warmste zwemmeer van de Alpen is al in mei een paradijs om te zwemmen, surfen en zeilen.
De druiven hangen in de zon aan de oevers. De milde temperaturen zijn vooral goed voor de Süd-Tiroler wijnen uit Kaltern. In totaal wordt hier 756 hectare wijn verbouwd, waarvan 399 hectare wit en 356 hectare rood.
Eeuwenlang werd het leven in Kaltern gevormd door wijn en de teelt ervan. Statige woningen, oude kelders en traditierijke wijnboeren-families getuigen van een levendige wijncultuur. 

Het Weingut

Op het Weingut T. Pichler in Kaltern wordt sinds 2003 met passie voor natuur en wijn de droom van Thomas Pichler vervuld om een eigen wijnmakerij te runnen. Thomas is opgegroeid tussen de wijnvelden en is altijd al betrokken geweest bij de wijnbouw. 
Toen de mogelijkheid zich voordeed om een eigen wijnmakerij te beginnen, heeft hij de keuze gemaakt en de stap genomen. Het grote meer en de bergen zorgen voor een microklimaat. De wijngaarden liggen verdeeld langs de hellingen van het meer, op verschillende bodemsoorten en verschillend gelegen ten opzichte van de zon. Thomas heeft hier goed naar gekeken en aan de hand van deze factoren bepaald, welke druif waar kan groeien. Hierdoor is hij in staat om mooie en zeer karaktervolle wijnen te produceren.

De Kelder

Op het wijngoed staat een moderne kelder waar het aan niks ontbreekt. Alles om het de druiven zo ideaal mogelijk te maken om een goede wijn te worden. De kelder is in 2016  nieuw gebouwd en is een architectonisch kunstwerk. In de kelder werkt Thomas met zowel roestvrijstalen tanks als met barriques. Hij laat de wijnen hierin langer ontwikkelen om die wijn te krijgen die hij voor ogen heeft.
Boven de kelder is een proeflokaal waar alle wijnen direct uit de kelder geproefd kunnen worden. In dit gezellige lokaal staan zijn wijnen uitgestald en kan men de wijnen echt beleven, terwijl Thomas vol van passie over zijn wijnen vertelt. 

Trek gekregen en benieuwd naar de wijnen van Weingut T. Pichler? Kijk dan in de Wijnshop om ook te kunnen genieten van deze mooie wijnen!

Vond je het een leuke blog, stuur hem door naar vrienden.
Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp

Wil je meer lezen? Kijk eens naar deze blogs: