Van de wijngaard gelegen in het heuvelachtige gebied in Nuj in Castelcerino di Soave, op een hoogte van 150 m boven zeeniveau. op het zuiden, zuidwesten komt deze verfijnde rode wijn.
De wijngaard van oorsprong heeft een oppervlakte van 1,25 hectare. De plant staat rechtop met de verticale leivorm. De Merlot-druif wordt in een lichte overrijpe druif handmatig geoogst, bijna gelijktijdig met de Cabernet Sauvignon. Na het pletten en ontstelen duurt de fermentatie ongeveer 12 dagen bij een temperatuur van 30-32 ° C. Dit wordt gevolgd door maceratie op de schil gedurende 10 dagen. De verfijning in eikenhouten vaten van 225 liter duurde 24 maanden.
Heel breed, warm, rijk en majestueus. Aanhoudende tannines maar van uitzonderlijke zachtheid en harmonie. Aangename tonen van kersenpassage en een hint van gekookte pruimen. Het eindigt lang in een zeer aangename harmonie van rijpe fruitige tonen.
Wijn/Spijs:
Het is een krachtige en rijke wijn die vraagt om haute cuisine gerechten. Het geeft de voorkeur aan fijn vlees, gebraad, wild en oude kazen. Probeer het eens met “filet tartaar”.
Wij adviseren om deze Spumante te serveren op een temperatuur van 16 – 18° C